Home » (NL) Verpakkingen » (NL) Tailor made

Het beste ontwerp
voor jouw verpakking?

Het beste ontwerp
voor jouw verpakking?

5 goede redenen voor een nieuw ontwerp

#1 Minder kunststof. Duurzamer product

Veel verpakkingen bevatten onnodig veel kunststof of zijn gemaakt van niet-recyclebaar kunststof. Een nieuwe verpakking in 100% recyclebaar kunststof en met minimaal gebruik van materialen maakt je verpakking duurzamer.

#2 Meer opvallen in het schap

Valt jouw verpakking wel op in het schap te midden van al die andere verpakkingen? Schapanalyse in combinatie met creativiteit en boerenslimheid zorgen ervoor dat jouw verpakking eruit gaat springen.

#3 Gebruiksvriendelijker

Vindt de consument het wel prettig om je product te gebruiken? Opent het makkelijk? Is het goed hersluitbaar? Is de vorm handig? Heeft het een goede grip? Inzichten in gebruikerservaringen van je klanten kunnen je productverpakking een nieuwe impuls geven.

#4 Nieuw, nieuw, nieuw

Heb je een nieuw product of merk waarvoor een verpakking nodig is? Of wordt het gewoon hoog tijd de bestaande verpakking eens te vernieuwen? We ontwerpen de ideale verpakking en zorgen ervoor dat het geproduceerd kan worden. Vanzelfsprekend? Niet altijd.

#5 Lagere kosten

Door onnodig gebruik van materialen, een kostbaar fabricageproces, hoge transport- of assemblagekosten is bij veel producten genoeg ruimte voor het verlagen van de kosten. Met onze focus op efficiënt materiaalgebruik en de beschikking over verschillende productielocaties, vinden we de meest voordelige manier om de kosten van je verpakking te verlagen.

Zo gaan we te werk

Ontwerpfase

Na inventarisatie van de eisen aan de verpakking worden de volgende stadia doorlopen:
1. vervaardiging ontwerp
2. vervaardiging prototype
3. vervaardiging matrijzen

Haalbaarheidsfase

Er wordt vooraf vastgesteld of de ontwikkelde vorm technisch realiseerbaar is binnen het spuitgietproces. Ook wordt zorgvuldig rekening gehouden met technische aspecten van het productieproces.

Productiefase

Na de gedegen voorbereiding begint het echte werk: de productie. Tijdens dit proces blijven we nauw betrokken om ervoor te zorgen dat de verpakking naadloos in de productielijn wordt opgenomen.

Verpakkingen waar we extra trots op zijn

SFA Packaging

Jan van Berkel, Koppert Cress

"De manier waarop SFA ons heeft geholpen met een nieuwe verpakking was geweldig. Ik heb zelden zo'n prettige en professionele samenwerking gehad met een leverancier."

Onze favoriete design experts

Voor de creatie van nieuwe topverpakkingen werken we graag samen met de design meesters van Snow Donuts. Snow Donuts is een award-winning design agency met passie voor het creëren van buitengewone verpakkingen

Interesse in een nieuw ontwerp?