Home » Grozette strooibus: nu nóg beter!

Grozette strooibus: nu nóg beter!

Grozette en SFA Packaging hebben een aantal jaar geleden de handen succesvol ineen geslagen voor de ontwikkeling van een nieuwe strooibus verpakking voor strooikaas. Na de lancering is deze samenwerking een significante bijdrage aan de ontwikkeling van dit product gebleken.

 

Zowel Grozette als SFA Packaging zijn beide continue bezig om te kijken naar innovatie en manieren om hun verpakkingen te optimaliseren. Zo was er ook de wens om de strooibaarheid van de poederkaas nog beter te laten worden, waarbij een aanpassing aan de huidige deksel als oplossing is aangedragen door SFA Packaging.

Heldere uitgangspunten

Voor Grozette stond een aantal zaken voorop in deze nieuwe ontwikkeling. Als belangrijkste voorwaarde diende de aanpassing aan de verpakking geen negatieve invloed te hebben op de 100% recycleerbaarheid van het product. Deze moest blijven bestaan uit één soort materiaal, waarmee het duurzame karakter van de verpakking gewaarborgd blijft. Daarnaast diende de aanpassing geen invloed te hebben op de productielijn en op de dozen die gebruikt worden om het product ongeschonden in de schappen van de supermarkten te krijgen. Ook de “tamper-evident” functie, waarmee de consument in één oogopslag kan zien dat het product bij aankoop nog niet geopend is geweest, moest ongewijzigd blijven. Kortom, een mooie uitdaging voor een flinke verbetering!

Een vernieuwend ontwerp

Vernieuwde dop Grozette

SFA Packaging heeft op basis van eerdergenoemde uitgangspunten de bestaande deksel geoptimaliseerd om aan alle gestelde voorwaarden te beantwoorden. De huidige doseerdop, die bestaat uit een ingenieus twee kleppen systeem, stelt de consument in staat de gewenste hoeveelheid kaas op twee manieren af te stemmen op het gerecht. Enerzijds door een opening die uit 5 strooigaatjes bestaat en anderzijds door één grote opening. Laatstgenoemde is ongewijzigd gebleven, maar de opening met 5 gaatjes is gewijzigd in een opening met 3 grotere gaten.


Het resultaat

Door een betere dosering is het gebruiksgemak toegenomen zonder dat dit ten koste is gegaan van het verdere ontwerp en de hersluitbaarheid van het product. Ook in het productieproces hebben geen aanpassingen hoeven plaatsvinden.

 

“De consument zal met deze verbeterde deksel meer gebruiksgemak gaan ervaren en de poederkaas beter kunnen strooien over de diverse gerechten. SFA Packaging heeft zich in dit project wederom een waardevolle partner getoond die proactief meedenkt en streeft naar maximale kwaliteit en dienstverlening.”

— Jeffrey van Vugt, manager bedrijfsbureau Grozette


De kracht van ervaring en expertise

Sinds 1963 produceert Grozette B.V. een assortiment aan strooibare kaasproducten voor de voedingsindustrie, foodservice en retail.

SFA Packaging heeft ruim 20 jaar ervaring in de verpakkingsbranche, met een duidelijke focus op spuitgiet verpakkingen voor de voedingsindustrie. Naast een groot assortiment aan standaard verpakkingen heeft SFA veel expertise in het ontwikkelen van tailormade concepten.

 


Wilt u ook verduurzamen?

Bent u op zoek naar een duurzaam en vernieuwend product en wilt u vrijblijvend verder praten?
Neem dan nu contact met ons op: bel 0187 601 160 of stuur een mail naar info@sfa.nl